0625000483   info@pgb-aanvraag.nl

Hoe verloopt een aanvraag Zvw-pgb

U neemt contact met ons op via het contactformulier op de website, per mail of per telefoon.
Wij nemen binnen twee werkdagen contact met u op om een afspraak voor een huisbezoek in te plannen.
Binnen 5 werkdagen na het huisbezoek ontvangt u de factuur. Na de betaling zal de indicatie op de met u afgesproken wijze aan u worden aangeboden.

Het huisbezoek door de indicerend wijkverpleegkundige

De indicerend wijkverpleegkundige komt bij u op huisbezoek. Zij zal u vragen stellen over uw woonsituatie, uw netwerk, uw zorgvraag, uw zorgbehoefte, wie de zorg gaat invullen, of u in staat bent een ( financiële) administratie te voeren en wat u heeft gedaan om de zorg op een andere manier te realiseren.

De indicatiestelling

De wijkverpleegkundige schrijft na dit huisbezoek een Zvw-pgb indicatie. Deze indicatie zal voldoen aan de voorwaarden zoals beschreven in het normenkader van de VenVn en de geldende voorwaarden gesteld door uw zorgverzekeraar.
Als de indicatie geschreven is, ontvangt u een factuur. Na het voldoen van de factuur zal de indicerend wijkverpleegkundige u de indicatie en de uitgebreide anamnese toesturen. Dit kan via de post, via beveiligde mail.

Afwijkingen

De onafhankelijke indicatie kan afwijken van uw oude indicatie. Deze kan hoger of lager zijn dan u beoogt of gehoopt had. De afwijking kan verschillende oorzaken hebben waaronder de veranderende wet- en regelgeving, de veranderende zorgvraag, uw inzet op zelfredzaamheid.

Het aanleveren van uw indicatie aan de zorgverzekeraar

U bent en blijft zelf verantwoordelijk voor uw indicatie. Daarom is het ook belangrijk dat u uw indicatie goed leest en controleert op eventuele fouten of onjuistheden. U stuurt de indicatie en anamnese, uw eigen aanvraag en de aanvullende informatie zelf in naar uw zorgverzekeraar. Indien de zorgverzekeraar nog vragen heeft zal deze mogelijk contact opnemen met de indicatiesteller om dit te bespreken of te vragen om een aanvulling. Dit hoort bij de indicatiestelling.